miércoles, 3 de diciembre de 2008

Una altra de TV3

Seguint amb les seves teories avui a TV3, concretament a "Els Matins" de Josep Cuní, ha actuat la Jazz Ensemble Knox School, es a dir: la big-band (Orquestra) de l'escola Knox, sembla a ser dels EE.UU. Aquesta big-band ha tocat un tema sense pena ni glòria, a nivell dels estudiants que hi havia. Fins aquí tot molt bé.
Però sabeu quantes orquestres i big-bands hi ha a Catalunya del mateix nivell o superior que no han sortit mai a TV3? Moltíssimes! Per exemple al Vendrell tenim la Big-Band de Músics o a nivell més clàssic hi ha l'Orquestra de l'Escola de Música. Doncs multipliqueu aquestes 2 orquestres per a, com a mínim, les capitals de comarca catalanes. Però no són dignes de sortir a TV3, o fins ara no ho han sigut i si en canvi aquesta orquestra americana que no té un nivell superior digne d'arrambar els músics del propi païs, sinó que estan al nivell de les orquestres que els estius vénen a l'alberg Santa Maria del Mar.
I no m'agradaria que es llegís aquest post en clau patriòtica, etc. No hi ha cap problema amb que gent de fora vingui a actuar per aquí, però per favor, que com a mínim ens aportin alguna cosa!
Que Tv3 la paguem els d'aquí i surten els d'allí, just al revés de qualsevol mitja de comunicació de qualsevol altra país. Resulta que els grups que canten en català els hi costa Déu i ajut situarse a les poques botigues que queden fora de Catalunya i aquí no surten els grups i formacions catalanes perquè surtin els d'allí. Increible!
A TV3 continúen enlluernats amb els EUA i això provoca que en general el públic valori sempre més els de fora que els d'aquí.
Us imagineu "Els Matins" presentat per Peter Jennings, per exemple?

5 comentarios:

Gemma Urgell dijo...

Albert! Veig que amb la música passa una cosa semblant que amb els vins. Som tan cosmopolites que tot allò que ve de fora és molt millor que el que tenim a casa... Ja m'agradaria veure si a TV Logroño o TV Rioja fan un programa de vins on surtin vins del Priorat, de la Borgonya o de la Champagne, com passa a TV3. O veure si en un bon restaurant de Logroño es pot fer una presentació de vins del Penedès per professionals i amb la sala plena i els diaris omplin pàgines com passa aquí... Està bé no ser provincià, però ens passem de cosmopolites!

Anónimo dijo...

Sabe que resultaria interesante albert? que luego de mostrarnos su opinión o crítica hacia un tema, estaria bien pues, nos expresara su sentir. Muchas grácias y disculpeme el atrevimiento a sugerirle, pero narra muy bien y me gustaria que profundizara mas.
saludos

Anónimo dijo...

No, és que ser del Penedès (o català) és ser un provincià, i està aquí el nostre error, que no ens creiem ni lo nostre, ni la música ni el vi.
La TV3 tots sabem que no és "la nostra" sinó és la que controlen certes ments brillants com en Cuní, l'Escribano, els corresponents partits polítics, i personatges com en Bolaño (abans), o la Terribas ara.

Albert Recasens dijo...

Sr. anònim:
gràcies per la seva aportació però li agrairia que el kissatge no fos anònim

Albert Recasens dijo...

Bé, avui han sortit els lax'n' als Matins, a veure si segueix la línea