jueves, 9 de diciembre de 2010

"La Resposta", la gran il-lusió.


Quan vaig crear aquest blog va ser amb la idea de no parlar mai de mi ni de coses meves i fins ara, després de més de 2 anys, ho he mantingut. Però en tota norma sempre hi ha l'excepció i avui ha arribat en aquest blog. No me'n puc estar de parlar del projecte que fa més d'un any que volta pel meu cap i que aquest cap de setmana ha de veure la llum: el musical "La Resposta".


Ja fa any i mig que en Jordi Solé, l'actual director del Cor Joves Veus, em va proposar el projecte de composar des de zero un musical en motiu del 20è aniversari de la coral. Un servidor no s'ho va pensar 2 vegades i hi vaig posar fil a l'agulla. Tenia molts arguments a favor i cap en contra: havia estat cantaire de la coral, habitualment col-laboro i treballo amb Joves Veus com a arranjador i pianista, considero al Jordi un excel.lent director i se'm presentava l'oportunitat de treballar com a compositor en un espectacle que segur veuria la llum. Moltes vegades la gent pregunta als músics perquè no som compositors. Doncs la resposta és fàcil: perquè no en tenim l'ocasió. El percentatge de músics que composa és baix perquè hi ha poca feina i pocs encàrrecs a diferència del que interpreta, arranja o dóna classes. Pocs músics no són compositors perquè no en saben, molt pocs.


Vaig començar a escriure fins i tot abans d'existir el text i la temàtica del musical. Però era el de menys. Sabia que si escrivia alguna cosa interessant podria encaixar en qualsevol temàtica.


Va arribar el moment de pensar en qui ens podria escriure el text i les lletres de les cançons del musical. El primer nom que va sortir va ser el de Xavier Sanjuan. Amic meu des de fa molts anys i amb un compte pendent: fer alguna cançó junts. Quan li vaig proposar anava desbordat de feina però el projecte el va encoratjar i va trigar ben poc a dir que sí tot i que li venien imposades una sèrie de condicionants prou difícils: no podia escriure un musical amb total llibertat, s'havia de tenir en compte que el musical és del Cor Joves Veus i que en més o menys mesura havien d'aparèixer tots els cantaires, que no eren ni professionals ni tan sols amateurs i que la gran majoria mai havien actuat. Com podreu veure se n'ha sortit excel.lentment.


Un cop teníem música i text ens va faltar buscar coreògraf. I en comptes d'anar a buscar un professional, en Jordi va pensar que l'Emma Galindo seria la persona adequada per treballar amb els joves i crear coreografies adaptades al nivell i filosofia del Cor. L'Emma, amiga i companya des de naixement també se n'ha sortit molt bé.


Amb tots aquests elements vam començar a treballar amb el Cor, els autèntics protagonistes de "La Resposta". Quina experiència més enriquidora! Veure con s'han anat superant dia a dia amb un extraordinari esforç fruït de la tremenda il-lusió no té preu. Sens dubte ha estat el millor de tot.


Però el musical també ha comptat amb el suport, treball i il-lusió de molta més gent que l'acaben de fer com és: el Jordi Maldonado creant el video-clip, l'Aleix Costa amb la web, la Mar Vives amb les projeccions, el Pep Vinyes amb la il.luminació, la Núria Trillo amb el disseny, el David Ibarz, el Javi Martínez, el Jaume Piñol i el Joan Anton Romagosa amb els instruments i molta més gent que segur em deixo i que han estat claus per arribar a l'estrena.


I sense oblidar-me de l'Encarnita que m'ha guiat en molts aspectes en tot aquest projecte.


I ara ja ho tenim aquí. Aquest dissabte podreu comprovar el fruït de tant treball i tanta il-lusió. Vagi com vagi, passi el que passi jo ja em dono per satisfet i enriquit. La satisfacció que m'heu donat aquests mesos de feina no té preu i mai no ho oblidaré.


Moltes gràcies a tots, moltes gràcies Joves Veus.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

I passi el que passi, i vagi com vagi, pots estar orgullós d´haver il.lusionat i engrescat a tanta gent que mai oblidarà aquesta experiència, igual que els amics que t´estimem estem i estarem orgullosos de tu.

Molts ànims i molta merda !!!

I com va dir al seu dia un altre director d´orquestra... Salgan y disfruten.

Què t'anava a dir dijo...

molta sort en aquest nou projecte que després de molta feina veu la llum. Molta merda i ànims perquè ha de sortir bé perquè s'ha fet amb el cor i això no enganya mai. Una abraçada

soniola dijo...

Reca!!!!
nen, enhorabona!!!per fi arriba a la llum i per fi hem pogut aconseguir entrades!!! des de l'ultima fila per no perdrem pistonada!!!de moment teniu el primer exit, entrades gairebé exhaurides! molta merda per demà!!!:)

Josep Manel Laliga dijo...

Felicitats i endavant.