sábado, 25 de octubre de 2008

Més a prop de l'Objectiu (Lax'n' Busto)

Ahir vaig assistir a l'espacio Movistar al concert de presentació del nou disc dels Lax'n' Busto. En termes generals diré que va ser un bon concert, però m'agradaria fer una balança de peròs i contres:

Em va agradar:
1) Com sonen els nous temes. Van tocar 8 dels 12 nous temes i realment en directe prometen molt. Temes molt madurs que mostren que en el seu àmbit ara per ara tenen un alt nivell de composició i creativitat. No és fàcil no repetir-se.
2) L'eterna joventut dels Lax'n'. Quina sana enveja! Han fet un pacte amb el diable? Són joves d'esperit, d'idees, de forma física, d'energia, d'imatge, etc
3) El disseny d'il-luminació, senzillament espectacular.
4) El repertori, tan en la tria com en l'ordre: van tocar 14 temes dels nous Lax'n' (8 de "objectiu: la lluna", 5 de "relax" i + Maite Zaitut i vuit clàsics que no podien faltar: "Tinc fam de tu", "Miami Beach", "Més que la meva sang", "Toca'm els ous Maria", "La meva tera és el mar","llença't", "Trepitja fort" i "Per una copa". Que als dos anys de canviar el cantant puguis fer un concert amb el 70% de cançons noves diu molt a favor del grup.
5) Els coros del pianista Eduard Font. Al meu entendre van destacar més que en altres concerts.
6) La qualitat mostrada per tots els músics, però sobretot la mostrada per en Salva, quin gran cantant!
7) El carisma dels Lax'N'. El públic estava totalment entregat i aguanta fins i tot quan els mitjans de comunicació no acompanyen. Omplir en 7 mesos l'Auditori i l'Espacio Movistar tenin poca repercusió té molt de mèrit.
7) No van tocar el "`Pagès" (mania personal!)

No em va agradar:
1) Els eterns problemes de so. Tot i que ahir va sonar prou bé en general, em costa d'entendre com poden haver-hi solos que no sonin o que sonin a mig fer, que hi hagi entrades que no sonin (per exemple quan canta el Jesús a "Per una copa") o que el volum de la veu de'n Salva fluctui tantes vegades.
2) Falta comunicació de'n Salva amb el públic entre tema i tema, hi ha molts moments morts al llarg del concert.
3) Concert una mica curt: 65 minuts de concert + gairebé 20 minuts de bisos fan que no arribi a l'hora i mitja. Em van faltar uns 20-25 minuts més, cosa comprensible potser si tenim en compte que era el primer concert de la temporada.
4) La poca repercusió mediàtica que tenen últimament els Lax'n'. D'aquest tema un dia en parlaré a banda, perquè té tela el tracte que reb la música i els músics catalans de la majoria de mitjans facin l'estil que facin.

En general però la balança és clarament positiva. Us recomano que no us perdeu els concerts d'aquesta gira i sobretot degusteu (més d'una vegada, com s'ha de fer amb tots els discs) el nou treball dels vendrellencs.
Felicitats Lax'n' Busto!

9 comentarios:

Vilas Pipol dijo...

Així doncs estarem pendents de com evoluciona el tema, i quan es poden anar a veure per aquí, tot i que crec que ens mantindràs informats. Bé per la constancia Reka! Salut

Anónimo dijo...

Potser tenen un aire més canyero ara no?

Es veritat que abans, quan hi havia el pemi, donava més joc amb el public,els feia participar més, però bueno, això es aigua passada i ara, s´ha de donar un vot de confiaça amb el salva, que s´ha de dir que te una veuassa, i que d´aquí a poc ens sorprendrà, segur.

Josep Gonzalez dijo...

A mi razon de ver.... HOme, el Salva tindra la veuassa que vulgueu, pero que voleu que us digui, em sembla que va una mica de sobradillo. Pero el conjunt es el conjunt i aixo es el que compte.
Petons.

PD: Per mi els millors La Polla Records ni veus ni osties!

er-nest dijo...

Albert, una pregunta que mostra la meva incultura del tema.És en referència al tema del só que has comentat. Els lax'n busto fan servir el mateix equip de só sempre, toquin a l'espacio movistar o a un camp de futbol a l'hospitalet de l'infant?(per dir algun poble)

Anónimo dijo...

jajajaja totalment dacord peri!!

que cullons!

Albert Recasens dijo...

Em sap greu dir-vos que esteu equivocats, d'això res

Albert Recasens dijo...

Per cert, responent al JO dir-te que l'equip moltes vegades es el mateix a no ser que vagin en espais (com el movistar) en els quals ja hi ha equip propi. El que si és el mateix és el tècnic de so desde fa més d'11 anys.

el Mèlich dijo...

Hola Albert.
Em satisfà veure't per aquests móns del bloc.
Et previnc que això crea adicció.
JO NO PUC OPINAR SOBRE EL TEMA LAXE'N NI TAMPOC DE LA MÚSICA ACTUAL. Ja saps que sóc un ruc misical. Ho vaig provar i em vaig fer enrera.
M'agarada escoltar-la i envejo als vistuosos que la sabeu interpretar.
Benvingut!
Una abraçada
J. Mèlich

P.D. Amb el teu permís, t'enllaço al meu bloc que ja és casa teva, també

Albert Recasens dijo...

Benvingut Mèlich! Tot una satisfacció tenir contacte amb tu!
Una abraçada!