martes, 28 de octubre de 2008

Una de bona i una de dolenta musicalment parlant al Vendrell

Doncs si, avui porto 2 comentaris musicals: un de bo i un de dolent. Començarem per aquest últim.
Désprés de 20 anys i d´11 discs m'ha estat impossible poder adquirir el nou cd de Lax'n' Busto al Vendrell. Primer vaig anar al "Novax", liquidació total per tancament després 35 anys, quina llàstima, però tothom es mereix un descans i a més no són temps fàcils per aquests tipus d'establiments. Després vaig a "La Traviatta": ni rastre de cap cd (ni vell ni nou) dels Laxen. La dependenta em diu que potser amb una setmana o que em sort dimecres o dijous en ve algún.
Que bé, ens omplim la boca amb el creixement, els 40.000 habitants i tota la pesca i resulta que El Vendrell s'ha convertit en una vila que te els inconvenients d'un poble i les desavantatges d'una ciutat, però en cap cas hi surtim guanyant. I sovint sentim allò de "El Vendrell que volem" o similars que qualsevol dels partits que han governat al Vendrell han anat utilitzant aquests últims 30 anys.
La part positiva es que aquest divendres s'inaugura al Vendrell, concretament a Les Mates, un club de jazz amb programació regular de música en directe. El club es dirà "Sam" i aquest divendres actúa el pianista Francesc Capella amb una cantant i el divendres que ve dia 7 hi ha en "Xavi Díaz Quintet" amb els meus companys Xavi Díaz, guitarra, Ramon Teixidó, baix, Marcos Serrano, saxo, Josep Maria Domènech, piano i Jaume Piñol bateria. Els concerts són cap a les 23:00 de la nit i el local en principi estarà obert tots els dies fins les 4:00 de la matinada.
Una bona opció, esperant que no passi com a molts locals de Catalunya on els han clausurat per la música en directe! Si , heu llegit bé. No l'han tancat ni per vendre tabac, ni alcohol (totes dues coses nocives per la salut), ni per baralles, etc L'han tancat per la música en directe, que es veu que es molt dolenta per la salut i seguretat d'un pais.
També hi ha un local nou, al carrer de les flors, al costat del telepizza, anomenat "Birres" que programen concerts gairebé setmanals. Aquest mateix divendres a les 22:00h hi ha un concert. Un bon local amb bon ambient.
Llarga vida a la música!

7 comentarios:

Anónimo dijo...

punt 1: els slogans de vendrell estan molt vistos....el vendrell que volem...au va!mucho ruido i pocas nueces home...i no parlem dels comerços, pq montar un negoci en aquest poble i resultar que funciona, es tot un miracle!!!sap greu per els veterans que han dedicat tota la vida al negoci familiar i per x o per y han de tancar....

I la música,en aquest cas s´ha de donar un 10!!si senyor, un local de Jazz olee, ja era hora que es fes algo, tant per la gent gran com per la gent jove.I el localet aquest, "birres" avui mateix m´hi acostaré, a veure que s´hi cou!!!!

Gràcies reca, ets un sol i un crak en quant a la música es refereix!(bueno, i altres temes també eh!!jeje)

Gemma Urgell dijo...

Albert, ja se sap, costa ser profeta a la nostra terra... És trist que no trobis el nou de Lax'n al Vendrell! I molt bones notícies! Al Birres ja hi he estat, molt bé, i m'anoto aquest del Sam. Ja era hora que al Vendrell hi hagués moviment!

Josep Gonzalez dijo...

Mare de deu senyor dels angels del cel ens hagafin confesats. Com ja saps d'altres blogs, jo anemo al "meu" poble, aquell forat anomet Vendrell. Una pregunta: es podra passar pastilles o consumir coca? doncs el tancaran en 3 dies. Es la visio que en tinc i es una llastima. Sincerament soc un amant de la musica, de tots els estils (pero La Polla al cor) pero be, esperem que algun politic s'ompli la boca de merda per promocionar la musica en aquest poble de ... (l'adjectiu el deixo al gust del consumidor) Crec que l'objectiu del Vendrell es crear una ciutat dormitori on no hi passi absolutament res de res, sino... que va passar amb el Llampec que no podia fer concerts? i d'altres...
Voteu-me i tindreu barra lliure!
El debat pot ser molt extens...
Namasteeeeeeeee
Peri El Vendrell que Volem Kathmandu

Anónimo dijo...

Ufffff, quantes coses diria...

Jo també vaig mirar a la Traviata i no vaig trobar el disc dels Lax'n. No obstant, són temps difícils no només per la música, o millor dir, per algun tipus de música, ja que jo segueixo pagant el cànon digital als amics de l´Sgae (Ramoncin, Marina Rosell...)quan compro CD's per disfrutar a casa grabant creacions cutres.

Per una altra banda, i com a ex propietari de local musical, haig de dir, que com tot, tanca quan no funciona. No ens enganyem, estimat Albert, aquí tots ens omplim la boca parlant del Jazz i dels documentals de la 2, però després el que ens agrada és Gran Hermano i omplim el Sant Jordi per veure concerts de Operación Triumfo.

Jo també vaig intentar fer al pub sessions temàtiques de música considerada "bona" i em menjava els mocs, ara, quan arribava el dissabte i la música patxana, house...

Jo, quin rotllo t´he fotut. Ja saps, que tot i ser un incult musicalment parlant, és un tema que em toca la fibra.

Què t'anava a dir dijo...

M'apunto a la segona opció. Si puc vindré. No ho sabia. De la primera tens tota la rao.

Vilas Pipol dijo...

M'agrada el debat que s'ha creat.
Per una banda estic amb el reka, que s'ha de buscar el costat positiu per la creació de llocs nous post-nocturns i que en "teoria" ofereixin un bon ambient per fer-la petar una mica! Que sino acabem sempre a la Penya!
Però si em de ser realistes, no deixen de ser llocs minoritaris, i si el que volen es crear un lloc elitista... "malos tiempos para la lírica"! Com diu el Candi, crec que la majoria dels vendrellencs som bastants més simples jejeje
S'haurà de probar.

Per cert, el dia següent del post dels Lax'n, vaig veure la noticia per TV3, així que sembla que potser no ens tenen tan oblidats!
Salut!

Albert Recasens dijo...

Don Candi: Ja saps que musicalment m'agradaria set tan culte com tu!Dubto que el cànon de la SGAE vagi a petar a la Marina Rossell precisament! Pro tens raó, hi ha gent que s'arrepenja amb el canon. I mentre continui veient el ritme de vida de l'Alejandro Sanz i que els seus CD contiunuen valen el mateix preu no em creure que internet fa mal a tota la música, sinó només a uns quants, als pobres com sempre!
Per altra banda dirte que evidentment els negocis tanquen quan no són rendibles, però també t'haig de dir que hi ha bars de música en viu en els quals la policia ha anat a tocar la pera, jo n'he estat testimoni de tres. (O es que potser sóc gafe!)
Don Vilas!: Precisament penso que es bo fomentar bars amb música en directe per demostrar que precisament el jazz és molt menys elitista del que reconec que sembla. I ja saps que jo musicalment m'ho menjo tot i cada música té el seu lloc. (P.ex: que gran es la Carrà a segons quines hores!)
Don Miquel Casellas: Benvingut al blog i és tot un honor rebre les teves opinions.
Don Peri: Molt bo lo de les pastilles i la coca, els hi diré. També els hi diré lo de les sabates i la samarreta per dins!