lunes, 17 de noviembre de 2008

Curiositats periodístiques

Aquest cap de setmana m'he emportat una sorpresa. La secció Tothosap del Diari del Baix Penedès es fa ressó de l'existència d'aquest blog. No em pensava pas sortir a una secció on habitualment hi surten persones com en Buira, el Guillem Solé, el Pep Bargalló, etc...
Curiós el món del periodisme. He creat un blog fa 1 mes i ja surt en el Diari sense pràcticament dir-ho a ningú. En canvi fa 15 anys vaig crear un grup musical realitzant més de 1300 actuacions arreu de Catalunya (i que duri) i fent una festa conmemorativa amb l'assistència de més de 600 persones i aquest mateix diari no va considerar oportú fer cap esment a posteriori ni de l'acte ni de la història sent l'unic mitjà de comunicació d'àmbit comarcal en no publicar-ho. I això que fins i tot els hi vaig enviar nota de premsa escrita i fotografies de l'acte. Suposo que debien ser problemes d'espai o de criteri perodístic perquè en d'altres ocasions (10è aniversari, publicació de C.D.) si que se'n van fer ressó.
Periodísticament sempre m'han fet gràcia alguns criteris. Es molt típic veure programes de T.V. o de ràdio d'àmbit nacional fent esment de concerts amb poquíssima assistència però que el grup és estranger i en canvi ni anomenar grups nacionals que omplen grans recintes, com per exemple els Lax'n' Busto quan van omplir L'Auditori de Barcelona.
Però en tot cas no sóc periodista (tot i que recònec que és una carrera que m'hagués agradat fer) i per tan desconec els criteris de publicació de notícies que s'apliquen en els mitjans de comunicació. Per tan no voldria jutjar-ho sinó senzillamnet comentar-ho.

8 comentarios:

Anónimo dijo...

El Tothosap perd cada setmana més. Ja no és el que era. Amb tots els respectes però aquesta setmana anuncia dos blogs i diu dues obvietats més que ja són a altres racons del mateix diari. Això no és notícia, tens raó.

Vendrellenc desinformat.

adrià dijo...

Albert estic d'acord.
Jo he passat també pel sedàs del Tothosap amb el meu blog adriagrandia.wordpress.com
És veritat com les tècniques periodístiques funcionen o no a vegades. Caldria més autopublicitat per aquest vendrell. Un dia d'aquests faré una entrada al meu blog sobre la imatge gràfica del vendrell...

Albert Recasens dijo...

Sr. Anònim:
Tampoc vull entrar a analitzar si el tothosap es el que era o no. En aquest sentit no he notat res.
Tampoc dóno importància si és notícia o no. Precisament el tothosap penso que de vegades potser a de dir curiosats d'aquest estil, no ho trobo malament. Només m'he limitat a comparar 2 aspectes que han passat aquest any al meu entorn.
Per altra banda agrairia que no hi hagués entrades anònimes, no passa res!

Què t'anava a dir dijo...

Això del periodisme depen de molts molts factors. La lògica no existeix.

Josep Gonzalez dijo...

Quina enveja, Albert. A mi m'agradaria que el Tothosap em fes una entrevista o parles de mi. La veritat que tinc moltes coses a dir. De fet se que la meitat de coses no tinc rao, pero ja saps que lo meu es donar pel cul i si esta bona millor.
El perla aquest.... se li acaven els temes xorres i ha de parlar de coses series....
SALUT COMPANY!!!
Petons (que se que no t'agraden) des de Nepal

Anónimo dijo...

Albert!!!! penso el mateix, molt be molt be això de parlar del blog,tot un honor,però també hi ha hagut coses importants que no s´han publicat, com la teva tragectoria musical!!! ni enviat la informació necessaria, però bueno, un es pot sentir content, almenys ha sortit reflexat el blog, i resulta que tens més seguidors dels que et penses!tu pensant que això no ho seguia gaire gent i mira, tot un exit!!!!

Anónimo dijo...

Tal com vam parlar ahir, crec que els diaris (nacionals, comarcals, fulletons) i la Razon i l'ABC, haurien de parlar només de:
-la Núria Feliu
-Marina Rosell
-Pets (Lluis Gavaldà)
-Gerard Quintana
i dels Grupassa!
Apa, ja he retrobat el blog!

Blai

Anónimo dijo...

Entendre la lògica del Diari del Baix Penedès i, sobretot, del Tothosap, és una fita impossible. De fet, no hi ha lògica. Us recomano que un dia aneu a la redacció a fer-los una visita i ho entendreu.