miércoles, 5 de noviembre de 2008

EE.UU.Manía

Hi ha un acudit que diu: En que s'assemblen les eleccions d'EE.UU. amb les eleccions a la presidència del Barça? En que en ambdós casos són les eleccions en les quals la majoria d'habitants no poden votar però són les eleccions que més afecten a la vida quotidiana de la gent.
Jo no se si aquest acudit es cert. El que si he comprovat és que la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió ( es a dir: TV3, Catalunya Ràdio, etc, a partir d'ara CCRTV) i alguna altra part dels mitjans de comunicació hi estan obsessionats. De fet la CCRTV ha estat sempre amb la vista posada als EE.UU. més que altres mitjans: que si Woody Allen, que si la música americana, ara les eleccions, halloween...
Ens bombardejen mediàticament desde Amèrica del Nord i aquí tot s'ho empassem!
llarga vida a les nostres tradicions!

11 comentarios:

Vilas Pipol dijo...

Això no cap a cap cap!
Ostres Obama a guanyat a Ohio! Caram! ?¿?¿?¿?¿?¿
Estic al·lucinant amb el tractament que se li està donant!
Ni a les eleccions d'aquí!
Això no treu que estigui apunt d'haver-hi el primer president café amb llet de la història dels EUA (perquè negre, negre, no és).
Així que potser si que és més important del ens sembla per la pròpia evolució de l'homo estadounidensis!

Ave Reka!

Anónimo dijo...

suposo que l´espectació que ha creat es per la gran potència que es, i per lo malament que ho ha fer el bush..... i obama ha guanyat perque necessiten un canvi tant radical que no els importa que hi hagi un cafe ole com a president!crec que ja era hora de fer un pas més en la seva història i deixar-se de romansos amb els negres!!!!això si, vaig veure el reportatge i....no ens podem queixar aquí eh,suposo que van treure el pitjor d´estats units, perquè tela...i aquí es parla de racisme??però si això es gloria comparat amb EEUU!!eiii i no malinterpreteu les meves paraules, que aqui estem malament, però allà,les coses no funcionen tant be com ens volen fer pensar!!

Gemma Urgell dijo...

Sap greu, però EUA és la potència mundial i, tot allò que passa allà, acaba repercutint a Europa. Si, se n'ha fet un gra massa (tanta crisi, tanta crisi, i vinga a passar una setmana a EUA a retransmetre-ho i gastar pasta). Però no podem obviar que del Bush n'estàvem ben tips (molta gent al món) i que Obama era el "somni americà", temes que no deixen de vendre. Segur que aviat tindrem fins i tot una peli!
Però bueno, confio que EUA i, de retruc, el món, vagi millor a partir del gener (que és quan Obama serà president)

Josep Gonzalez dijo...

Jo quan era jove era dels.... "Yankee! Go Home!!!" i perque hi ha un rei mac negre? perque algu ha de carregar els paquets, no? En fi, vida nomes en tinc una i ja pot manar qui vulgui que a mi"No hi ha qui em pari no te nom" (Sangtrait)
Perdoneu, estic de mala ostia perque porto dos dies tancat en un aeroport sense poder volar i comensar el putu trakking.
SALUT CAMARADES!!!

Què t'anava a dir dijo...

Clar i quantes cançons amb anglés teniu al vostre repertori? Veus coca cola? Tot és el mateix fill

Albert Recasens dijo...

Estimat Miquel:
Al nostre repertori les cançons amb anglès són poques, i no per cap qúestió de la que debatim sinó perquè ha anat així.
En cap cas vull dir que no facin coses bones, en absolut!
De cada païs i cultura hi ha coses bones a aprendre.
Només em limito a dir que potser se'n fa du'n gra massa amb tot el que és americà. Quan a Bcn ve un grup nord-americà ja d'entrada se'l posa pels núvols sense tenir en compte les condicions en les quals ells arriben al món de la música. Millors mitjans, molt més asequibles (classes i aparells), etc.. Si a sobre no fossin més bons!
Doncs aquest exemple és exportable a gairebé tota la cultura d'EE.UU. sobretot quan en parlen a la CCRTV.

Anónimo dijo...

Albert, estic totalment d'acord amb tu!!!i no és exclusiu de tv3 sinó de tots els mitjans de comunicació en general..treuen un tema, i l'exploten fins a rebentar..(vease la crisi pex).D'altra banda, i pel que fa al tema obama, m'ha fet molta gràcia veure als polítics abanderant-se del triomf de l'obama (vease mas i iceta pex).això és marketing pur.Ja veurem el que diuen com l'obama no tregui les tropes de l'iraq, o com no aboleixi la pena de mort o continui discriminant a les minories als eua..
El que ens hem de començar a preocupar (i amb el mateix interès que mirem els eua) és de la política d'aqui, que la gent comenci a rebre les ajudes dels lloguers,o que pugin determinades pensions per exemple, que això si que és important!!

Anónimo dijo...

Ah amic! La societat de la sobreinformació. Quan hi ha una notícia, s´ha d´exprèmer fins que no li quedi res, i trobar-ne una de nova. Serà que no tenim exemples els darrers anys, fins i tot el killo que dona una pallisa al metro a una immigrant passa de ser el tio més famós del país a que ningú s´enrecordi quan apareix el filon de la sequera, i aquesta deixa d´existir quan apareix el filon de la crisi de les "subprime", i obviament passarà també amb les eleccions americanes. De totes maneres, no acabo d´entendre bé que té això a veure amb les tradicions a la CCRTV, et sembla poca tradició els meus amics Marina Rossell, la Mascó, la Vilarasau, el màgic Andreu... que segueixen purulant per la meva televisió pública? Això és el que volem? O millor, la tradició dels pastorets amb el nou programa que farà TV3, O.P.?

Cada dia trobo més interessant els teus blogs. Espero que entenguis les meves crítiques constructives que no són més que un punt de vista com qualsevol altre

Albert Recasens dijo...

Candi, sinceramnent prefereixo a TV3 la Marina Rossell que el Real Madrid o el Fernando Alonso. Es com si al Baix Penedès parlessin dels castellers de vilafranca i deixessin a banda els Minyons e l'Arboç o els Nens del Vendrell. Doncs això és el que fa TV3.

Anónimo dijo...

El que passa és que, probablement (i això no vol dir que estigui d´acord), a Catalunya hi ha bastants més seguidors del Reial Madrid i de Fernando Alonso que de Marina Rossell, i tots són contribuents, no?

De totes maneres, entenc que això no és el debat que has obert, sino com s´agafa la no informació, es converteix en informació, es sobre explota, i quan ja no té més suc, s´aparta i s´agafa una altra

salut reka

Albert Recasens dijo...

Pero si desde el 1er dia s'informés tan d'una cosa com d'una altra per igual ja veuriem qui te mes seguidors!
Però tens raó en el segon punt