martes, 11 de noviembre de 2008

Hoquei 14 anys després.

Aquest passat dissabte a la tarda vaig assistir a un partit de hoquei al Vendrell després de 14 anys sense fer-ho.
La última vegada que trepitjava el pavelló per veure l'esport sobre patins va ser en ocasió d'un aleshores Chafetoux Vendrell - Barça de Copa del Rei. D'aquell partit no recordo el resultat però si se que el Barça es va presentar amb els millors jugadors de la època, que eren Gabi Gairo i en Pàez, entre d'altres. En aquella època el Vendrell d'hoquei va assolir la divisió d'honor però una mala gestió va fer que es gastes tot el pressupost de tres anys en un de sol i va provocar gairebé la dissolució del primer equip.
Després de 14 anys i gràcies al treball de moltíssima gent, sobretot del Vendrell, posant hores i diners de la pròpia butxaca s'ha aconseguit que el Vendrell torni a jugar la 1a divisió nacional española (com una 2a A pels futboleros). Tota una gran notícia per a la històrica entitat que si no recordo malament té 95 anys d'història i que ha anat sobrevisquent a moltíssimes adversitats: a la coneguda mala gestió hi hem de sumar la pèrdua del gruix de la massa social i dues grans inundacions.
Em va fer il-lusió tornar al pavelló. I em va fer molta gràcia constatar que hi ha coses que no canvien mai: la olor i el so del pavelló, els insults a l'arbitre, l'entonació dels crits de la graderia, el jovent de 15-16 anys animant força amb tambors i d'altres estris, la sensació de seure en aquelles velles grades de pedra, algunes persones que sembla que no s'hagin mogut d'allí i fins i tot vells anuncis pintats a les parets d'empreses que ni tan sols existeixen: Mobles Caralt, Bufet El Puerto i fins i tot diría que hi ha un anunci de Forlady...
Però evidentment hi ha coses que els anys a la força han de canviar: ara al pavelló no es fuma i provoca que a la mitja part la majoria de gent surti a fumar a l'exterior. També han canviat, i molt, l'estructura de les banquetes, molt modernes. I el més significatiu es que ara no hi ha l'Huguet sobre la porta principal, radera una de les porteries.
Però el que realment no em va agradar va ser quan vaig preguntar quans jugadors del Vendrell jugavent en el primer equip i la resposta va ser cap! Fins i tot em van ensenyar els hipotètics jugadors 12, 13 i 14 de la plantilla (no convocats) que si són del Vendrell però seient al meu costat a la grada.
Suposo que tot no pot ser però seria ilusionant i potser portaria mes gent al pavelló (deu n'hi do la que ja hi havia) si hi hagués mes jugadors de la casa en el primer equip. Recordem que quan hi havia mala maror (desaparíció, etc) van ser els d'aquí que ho van salvar.
En definitiva ara en tot cas és moment de donar suport i no fallar els dissabtes cada 15 dies aproximadament al pavelló. L'hora és bona 19:45, hi ha parquing gratuït i proper, i l'entrada és lliure.
Aneu-hi, us ho passareu bé.

4 comentarios:

Què t'anava a dir dijo...

Alguns equips del vendrell tenen un nivell que no cal que hi vagin jugadors del poble. Es poden bucar gent de fora. El problema és que potser la gent tampoc va al pavelló.

Anónimo dijo...

A més, amb l´únic inconvenient que les regles bàsiques del joc semblen complicades d´entendre, és un esport espectacular, i molt més emocionant que el futbol.

Per cert, jo també vaig fer algo el dilluns que feia 14 anys (mínim)que no feia. Escoltar a un pianista en directe mentre sopava al nou restaurant-club de jazz de les Mates, i va ser una experiència increible. Us ho recomano, de debó, un dilluns, un restaurant qualitat-preu molt acceptable, tracte deferencial ja que és un dia que no està petat de gent, i molt bona música per acompanyar l´àpat.

Al menys feu la prova un dilluns d´aquests. No us empenedireu !!!

Anónimo dijo...

Albert,
ves a veure el bàsquet, gent del vendrell (no tots però la majoria), i a més amb 1/6 part de la subvenció que rep el hoquei per part de l'ajuntament del vendrell.(això ja seria per omplir un altre post..)
A més si hi haguéssis anat aquest dissabte, hauries vist una gran victòria!!!

Anónimo dijo...

Si la base de la secció d'hoquei del CEV es treballa bé, en un futur podrem gaudir d'un equip sènior amb grans jugadors de casa. Recomano anar un dia, a la tarda, a veure els entrenaments de nens, i també nenes, de 3 a 5 anys. Són tot un espectacle. I a part d'anar a veure els partits del sénior, potser també estaria bé anar a donar suport a les categories inferiors, ja que són el futur de l'hoquei vendrellenc.