jueves, 15 de enero de 2009

Injustícia

Aquest passat cap de setmana van succeïr uns lamentables incidents en un camp de futbol de Barcelona. S'enfrentaven dos equips de la tercera regional de la ciutat: un amb la majoria o tots els jugadors inmigrants (argentins i uruguaians) anomenat Rosario Central de Catalunya i l'altra per jugadors no inmigrants amb el nom de Bada Bing. Aquest últim equip sembla a ser que estava ple de jugadors conflictius que ja havien provocat incidents en d'altres lligues. L'equip de Rosario, tocat del cas, va avisar a la Federació perquè aquesta avises que vinguessin Mossos d'esquadra per tal d'evitar que és produís qualsevol incident. Per una sèrie de circumstàncies, errades i malentesos la policia catalana no va rebre cap avís, el partit es va jugar sense seguretat i va passar el que tothom sabia que passaria: baralles i intervenció d'uns 50 espectadors d'aspecte skinhead carregats amb pals i bats de beisbol que a la mitja part van anar a buscar al cotxe. Resultat final: més de 10 ferits i ingressats a l'hospital. Fins aquí tot molt greu. Però el pitjor potser ha vingut avui quan s'ha sabut que un dels agressors estava en llibertat condicional per assasinat. Un assassinat que es produí l'any 2001 al Port Olímpic. Un jove de 18 anys es va negar a donar un cigarret a una colla que el van apallissar fins a la mort. Sentència del jutge: 15 anys de presó i 98.000 euros d'indemnització a la família. Doncs resulta que 7 anys després aquest individu ja tomba pel carrer, s'apunta a campionats de futbol i apallissa a inmigrants. A més es veu que jugava amb el número 88, número amb connotacions nazis.
Com pot ser que una persona amb aquest currículum ja estigui lliure?. Com pot ser que els jutges hagin permès que estigui lliure? Com permet la justícia que estigui lliure? Algú ha pensat amb els amics i familiars de l'assassinat?
Imagino que ho han fet amparats amb el Codi penal. Per tan: es just el Codi Penal? És justa la justícia?
P.D.: Ja us puc assegurar que si en comptes d'un partit de futbol arriba a ser un concert de música la policia hi apareix segur.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Tens tota la raó Albert, el que passa és que a vegades la justícia sembla molt allunyada de la realitat del carrer.
Estem farts de veure decesions judicials que no tenen ni cap ni peus. Però la culpa no és dels jutges sinó de les lleis, que algunes vegades són una mica incoherents.
Per cert, felicitats pel bloc!

Què t'anava a dir dijo...

NO ER CAP BARÇA mADRID I CLAR, TOT ANAVA COM ANAVA

Vilas Pipol dijo...

mai em sorprendré prou de fets com aquests veient el dia a dia com està l'educació del jovent d'aquest país, seria un debat interminable i no és qüestió de buscar culpables, però seria trist utilitzar frases com: sempre a passar i sempre passarà... però potser si que és així de trist?

Anónimo dijo...

Reke!
La veritat és que tothom que porta un 88 tatuat (al vendrell en tenim uns quants) i qualsevol tonteria d'aquestes, se'ls hauria d'agafar un cap de setmana, com si estiguessin de colònies, i tencar-los en un camp de concentració, amb vexacions, tortures, etc. com feien els seus admirats. Jo crec que otro gallo cantaria.
A més, un paio que per 4 hores va ser condemnat com a menor per l'assassinat d'una persona, no crec que es mereixi sortir al carrer en 7 anys.
Si noi, la justícia és igual per tothom, però a la linia superior de l'igual, fes-li una ondulació o una ratlla pel mig (≠).
Bé, avui, pericos 0 barça 5