miércoles, 21 de enero de 2009

L'eurovisió que tenim.

Ahir vaig llegir una notícia que deixa ben clar com està el panorama musical en aquest pais.
El grup de rock Sal 150, finalistes (no recordo en quina posició) del Track 2008 i participants en la última Festa Major del Vendrell, es va presentar al concurs de selecció d'Eurovisión 2009. El grup ha anat passant cribes i finalment ha aconseguit arribar a la fase final. En aquesta fase el grup ha aconseguit la 2a posició per votació popular, tan sols just darrera de la mediàtica Soraya, última guanyadora de l'Operación Triunfo. Fins aquí tot molt bé.
El mal i la sorpresa va venir aquest passat diumenge quan la direcció del concurs va comunicar al grup que quedaven desqualificats donat que s'havien saltat les normes. Sembla a ser que els han acusat de que la cançó ja estava feta abans d'una data determinada. El grup ho desmenteix i fins i tot aporta proves.
Però en tot cas, i deixant de banda qui te la raó, després de sentir altres cançons que España ha presentat al festival en altres anys, creieu que és molt important la data en la qual s'ha creat un tema? És millor presentar cançons tipus: "La barca", "El chiqui-chuiqui", etc... perquè si que s'han creat en dates propícies abans de presentar un tema en més condicions? Quina pena. I ara com me n'alegro de la jugada del Buenafente de l'any passat que va deixar en evidència els criteris del concurs i de l'audiència.
Sembla a ser que el grup Sal 150, que acaben d'enregistrar un CD a La Casamurada sota la producció de'n Pemi Rovirosa, no tenen cap lligam ni cap contracte amb cap management ni discogràfica i tot i així van arribar a la 2a posició per sobre de molts grups i artistes recolzats per aquestes empreses. I això no podia ser. I entre això i que no ténen cap empresa que els recolzi, els Sal 150 s'han trobat indefensos davant aquesta patètica situació.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Albert,

ja veus que estic online últimament!!

Primer que res: Eurovisión és la merda més merda que es pot fer per ajudar a la música.
Segon: en aquest mundillo de merda de la tele, hi ha molts interessos econòmics, etc. I crec, honestament, que es presenti un grup, català, i que no respongui a criteris extramusicals com el bailoteo (tipu britney spears i merdes semblants) i que siguin guapets i amb el pentinat de llepada de vaca, no és el que toca (bé, el que els hi toca).
Bé, ja veus que he utilitzat la paraula merda bastants cops, no? doncs crec que ja saps el que opino jo!

Què t'anava a dir dijo...

Ells s'ho perden. A veure kin friki posaran

adrià dijo...

Si vols que et facin el teu repertori apunta't a la tele!