sábado, 9 de mayo de 2009

La pitjor afició del món (2a part)

Després d'aquesta apassionadíssima setmana futbolera, on el Barça es jugava la temporada a camp contrari i ni mes ni menys que al camp del Madrid i del Chelsea, ara toca ja celebrar alguna cosa. Estaria molt bé, i ho dic sobretot de cara a afrontar més tranquilament i amb descans la final de Roma, guanyar abans possible la lliga, es a dir: que el Madrid no guanyi i que el Barça faci la feina davant del Villareal. Això a més tenint en compte que dimecres per bé o per mal es soluciona la Copa del Rei. Aquest fet ens donaria 15 dies per preparar la finalíssima i reservar jugadors.
Com canvien les coses en 1 un any. Tan en la vida general com en el futbol. I sobretot al Barça. Fa just un any el barça perdia 4 a 1 al Bernabeu, Guardiola era anunciat i qüestionat per moltíssima gent i a Laporta li planten una moció de censura i perd les votacions (que no la moció) per 36% a 64%.
Aquest fet demostra, i ara és el moment de dir-ho, que el Barça té la pitjor afició del món. Ara en aquests moments és molt bonic ser culé, omplir els bars i aixugar-se la baba. Però pel Camp Nou s'han plantat 2 mocions de censura (fet inèdit en d'altres clubs) a 2 presidents que han fet una gran tasca. I no es pas un criteri subjectiu, parlo amb dades a la ma.
Al president Nuñez li va plantar el propi Laporta una moció en una temporada que es va guanyar Lliga i Copa després d'estar més de 30 anys sense aconseguir-ho. A l'era Nuñez (1978-2000) es van guanyar 7 lligues (se'n portaven 9 fins aquell moment en 50 anys), 6 copes del rei (en fa 11 que no se'n juga ni la final), 1 Champions, 4 Recopes d'Europa, 2 Supercopes d'Europa, va sanejar l'economia del club que es trobava en fallida tècnica (es debía més del que s'ingressava en un any), va ampliar i remodelar el Camp Nou i va elevar a nivell competitiu mundial les seccions. Tot i aquesta feina va ser constantment un president discutit.
El President Laporta va rebre una moció quan en 5 anys va guanyar 2 lligues (en portariem 32 amb aquesta mitjana i en portem 18) una Xampions (fins en aquell moment se'n portava 1 més) i va a tornar a reflotar l'economia (malmesa en 3 anys per l'era Gaspart). Ha aconseguit muntar l'equip que tots els culers sempre hem somiat: cracks mundials i molta cantera, amb un joc espectacular. Doncs tot i així li van presentar una moció la qual la part positiva va ser que sabés quin pa s'hi donava. I s'ha de reconèixer que ambós presidents han comés errades: despotisme per part de Nuñez i moltes mentides i males actituds de'n Laporta.
Però l'afició del Barça es així. Sentir comentaris aquest mateix any de "jo només vaig al camp per fer fora al Laporta", "Guardiola no serveixes ni per Tercera!" (frase dita a les pròpies semifinals de la Champions), "es una vergonya que el Barça només n'hagi fet tres!" (Barça 3 Espanyol 2, eliminant als periquitos) diu molt de quina afició tenim.
Al Camp Nou s'ha xiulat a Koeman (no té cintura!), Bakero (sempre enrera!), Guardiola (s'amaga!), Laudrup (es un dropo!), Zubizarrera (l'Urruti era millor!) l'Eto'o (es va autoexpulsar!), per no dir tot el que s'ha arribat a criticar a Cruyff o Valdés, etc.. tots ells guanyadors d'alguna de les 2 úniques Champions.
S'ha xiulat a l'equip per perdre una setmana després d'haver guanyat la lliga 4 jornades abans (1990-91) i fins i tot s'ha xiulat (era Robson) guanyant 6 a 0.
En fi, espero que passi el que passi aquesta temporada serveixi per canviar ni que sigui una miqueta la filosofia dels culers.
Visca el Barça!

3 comentarios:

Anónimo dijo...

el que te el cule de dolent,es que es molt critic,jo espero que Guardiola duri molts anys,mai he duptat d'ell i no ho fare encara que perdi...el fútbol es aixi,unes vegades guantes in altres perds...es dl que hi ha!pero tens rao,l'aficio barcelonista es de les mes critiques,i en ves d'aninar al seu equip treu mocadors als jugadors...aixo els anglesos no ho fan casi mai,sempre animen i apoyen al seu equip(vaja,quasi sempre!;P)

Anónimo dijo...

Perdo per les errades,escric des del móvil i a vegades posa el que vol!!!;)

Vilas Pipol dijo...

Unes veritats com a temples!
Jo les 3 vegades a la meva vida que he anat al camp nou a veure un partit del barça, et sents més sol que la una intentant disfrutar una mica i fer soroll, però que hi farem, hi ha molts "senyors" allí.
Quants barcelonistes dirien allò que els bètics pregonen amb tant d'orgull (tot i que hi ha molta hipocresia i "no es oro todo lo que reluce"), MANQUE PIERDA!
Força Barça! Estic xalant com mai a la meva vida i això no m'ho treurà ningú.