jueves, 8 de octubre de 2009

El president del Barça.

Com vaig dir, després d'un any de blog he renovat lleugerament la imatge. M'ha agradat utilitzar aquesta eina que em fa "matar el gusanillo" de la meva vocació de periodista frustat. De més jove sabia que frustat ho seria segur donat que havia d'escollir entre la música i el periodisme. Tries el que tries el que era segur és que em quedaria una frustació o altra. Però a pesar de la mala situació general actual de la música no me'n penedeixo.

M'agrada encetar aquesta nova etapa del blog amb un dels temes que mes m'apassionen: el futbol i el Barça.

Sovint s'ha dit i es diu que Joan Laporta és una persona xulesca, prepotent, mentidera, que s'involucra massa amb política, que per culpa d'ell el Barça és mal vist arreu, etc.

La majoria de nosaltres, els mortals, no coneixem ni mai coneixerem a fons a Joan Laporta. La majoria de nosaltres no coneixem ni tampoc mai coneixerem a fons a un president del Barça. Per tan, que ens interessa a la majoria de socis i seguidors del Barça? Que l'equip, en qualsevol de les seves seccions, guanyi. I si pot ser jugant bé. I el soci a més vol que l'economia funcioni perquè no s'apugi el preu del carnet i a més es puguin fitxar els millors jugadors.

Doncs desde que hi ha Joan Laporta com a president, en el futbol s'ha guanyat 3 lligues, 2 champions, 1 copa del rei. 1 supercopa d'europa i 3 supercopes d'Espanya. Si s'hagués mantingut aquesta mitjana històricament ara tindriem 40 lligues (en tenim 19), 20 champions (en tenim 3), 14 copes del rei (en tenim 25, en aquest cas no es millora), etc. A més s'ha guanyat el triplet, 3er equip que ho aconsegueix en tot Europa i primer en l'estat espanyol. I tot això amb una plantilla feta el 60% amb jugadors de la cantera, fins i tot l'entrenador, fet que a tot Europa només ho supera l'Ath. Bilbao (equip que fa 26 anys que no guanya cap títol). I tot plegat fen un futbol on tot el món reconeix com el millor.

A part s'han guanyat Lligues Euopees en totes les seccions excepte el basket, tots els entrenadors són de la casa i s'ha sanejat l'economia del club multiplicant per 4 les fonts d'ingressos. També s'ha duplicat el nombre de socis i de penyes arreu del món.

I després d'això encara li van muntar una moció de censura! Al loro! Que no estamos tan mal!

Doncs bé, tot això que sembla la carta als Reis d'Orient del bon culé no és res mes que la realitat actual del Barça.

Personalment m'és igual si el president Laporta és arrogant, dèspota, etc. Per sort o per desgràcia a dia d'avui no l'he de tractar personalment ni diariament ni ocasionalment. Que faci el que vulgui amb el seu caràcter i la seva vida mentre no afecti al Barça. A més: Núñez no era un dèspota? (i també va ser un gran president) no va tenir escàndols? (repasseu hemeroteques, fins i tot ara mateix està en tràmits judicials). I el que vindrà serà un àngel caigut del cel? qui no ens garanteix que no serà igual o pitjor tenint en compte que hauran d'avalar uns 50 milions d'euros?

Com a culé només demano que el president del Barça, es digui Nuñez, Laporta, Rosell, Soriano, etc... sigui bon president amb resultats als terrenys de joc. La resta me la bufa, que siguin com vulguin.

I compte amb certa premsa que critiquen o alaben en funció dels privilegis que poden obtenir del president en qüestió. No se'ls creieu!

Visca el Barça!

3 comentarios:

Anónimo dijo...

i visca la mare que et va parir!!!!jeje

bon post per encetar una nova etapa!

I el que dius es veritat, serà un capullo arrogant, però tenim molts titols a la butxaca i un equip de primera, així que el que hem de fer els cules es deixar-nos de tonteries i disfrutar del barça d'avui!!

ernest el xino dijo...

Doncs a mi no me la bufa...

Afortunadament el temps en què el Barça era l'única forma d'enfrentar-se al règim ja ha passat a la història. L'equació: Barça = Sentiment català, hauria de ser tan caduca com el propi règim...
I continuant amb els símils matemàtics, tots els catalans poden ser del Barça (amb permís dels pericos...) però no tots els del Barça són catalans!
Exemples: un ex-company de feina saragossà, del Barça a muerte, recentment li ha posat al seu fill Andrés... doncs camí a la feina sempre escoltava la COPE!; el meu millor amic japonès, en Sei Kaiyama, soci n. 116099, li importa un carallu si en ZP i en Rajoy es foten de bufatades a la Moncloa...; és més, el Mladen, un amic croata amb qui em vaig abraçar per cel.lebrar el gol del Messi de la final de Roma, ni tan sols sap qui és en ZP!!! ...igual que ni tu ni jo no tenim ni idea de qui és l'actual president de Croàcia...
El nostre Barça és Universal!!
(i sort que ho és perquè sinó ja em diràs d'on treuríem tots els calers per poder pagar els fitxatges cada temporada...)

No et pots arribar a imaginar la de vegades que he explicat el significat de la frase "El Barça és més que un club", però sempre començant per: "fa uns quants anys, quan..." (espero que un dia canviaré el meu discurset per dir que la frase en qüestió es refereix als valors del Barça, a la humilitat i entrega dels jugadors, a l'esperit d'integració, al compromís amb UNICEF, a les accions per a fer un món millor...). La història és simplement això: història. Se'n pot aprendre moltes lliçons de la història però no podem viure perpètuament en el passat (com ho fan els madridistes i les seves Copes d'Europa en blanc i negre...)

Simplement no s'ha de barrejar política i esport. Si el Sr Laporta es vol dedicar a la política que ho faci, però que no utilitzi al Barça per fer-ne. El president del Barça representa a una institució que engloba a molta gent de tot arreu. Potser li hauríem de recordar al Sr Laporta que un tros de l'himne diu: "tant se val d'on venim..." que ben podria ser "tant se val què pensem...". És més, el President del Barça no hauria de tenir opinió política!! I si ell com a persona física la vol expressar, doncs no haver-se presentat a president!!

Deixant de banda el seu caràcter (ja que jo tampoc el conec...) el Sr Laporta és la imatge del club i hauria de ser més intel.ligent i tancar la boca quan se li fan segons quina mena de preguntes. Que opini de futbol, o de l'esport en general, però quan diu que tot són intents per desestabilitzar el club... és que té raó!! I el més fort és que ell hi cau de quatre grapes cada vegada !!! Jo no em crec tot el que llegeixo, però malhauradament hi ha gent que aprofita qualsevol oportunitat i comentari per fotre cizanya i intentar crear mala maró a can Barça.

Al final qui hi surt perdent és el propi Club... i sort en tenim d'en Pep, que sembla que té als jugadors concentrats en el que han de fer... de moment...

Pel bé del Barça, espero que d'aquí a les properes eleccions, el Sr Laporta estigui ben calladet i que al final dels partits es dediqui a donar la mà tot dient: "Ben jugat"

Visca el Barça!

Albert Recasens dijo...

Hola Ernest:
crec que no has entès gaire el sentit del meu post o en tot cas no m'he expresat amb prou claredat.
Com tu estic d'acord en el fet que ningú s'ha d'aprofitar de cap càrrec per arribar a enlloc i que en el cas del Barça ja ha passat a millors temps l'equació de la qual parlaves encertadament.
Jo em venia a referir a que un càrrec s'ha de dedicar a executar bé la seva feina, això és el més important. El que no és important es que sigui bona persona, simpàtic, etc... Això no ens ha de preocupar a la majoria com a la majoria no ens preocupa si el Bono d'U2 és bon paio o no, el que volem és veure un gran concert.
També hauriem d'apendre a no jutjar si un alt càrrec a més a més té idees, polítiques o no, que siguin contràries a les nostres. És a dir: Florentino Pérez pot ser del PP com si vol ser de PNV. Com ens és igual saber de quin peu calça el president de RENFE. El que volem és que els trens funcionin bé d'una vegada. I torno a repetir que no trobo bé aprofitarse dels càrrecs populars.
Per altra banda és ben cert que ens ténen ganes, sempre ens n'han tingut quan guanyem i que en Laporta hi cau constantment. Peró també és ben cert que la universalitat del Barça (imprescindible en aquests moments) ha crescut espectacularment en l'era Laporta, fet demostrable amb dades objectives.
Potser ha crescut perquè a la resta del món tan els hi fot que pensa, diu i actúa el president del Barça.