lunes, 30 de noviembre de 2009

Víctor i victòria!

Avui toca parlar del Barça. Abans d'escriure aquest post he sentit al "Tu diràs" de Rac 1 com un oient proposava aquest titular en referència al Barça-Madrid i m'ha vingut que ni pintat com a títol del meu post.
Ha estat un gran partit: emocionant, vibrant, etc. El Barça ha començat revolucionat i l'ansietat s'ha acabat convertint en por. A més si ha sumat la circumstància de que l'Henry no està per jugar 2 partits a la setmana i que el Sergio Busquets intercala partits que sembla el millor pivot defensiu de la història amb d'altres que recorda la pitjor versió de Tiago Motta. També s'hi afegeix que en Messi desde el sarau amb Maradona i Argentina està tristot i espès (tot i que s'hi deixa la pell) i que surt d'una lesió i que l'Iniesta encara no és el d'abans de la lesió, que aquest any hi ha menys rotacions donat el baix estat de forma de Màrquez i la lenta adaptació de Txigrinski i Maxwell i que sembla que en Bojan no compta per en Pep.
A pesar d'aquests inconvenients el partit ha deixat força aspectes positius: l'equip ha sabut aguantar i patir i per fi s'ha guanyat en efectivitat de cara a porteria.
També me n'alegro molt per 2 jugadors: el primer l'Ibrahimovic que avui ha deixat en evidència a Arrigo Sacchi el qual va dir que era un davanter que feia grans gols als equips petits i cap gol als equips grans.
I sobretot me n'alegro molt per en Valdés. El Guardiola ha dit que és un porter que sempre apareix decisivament en els partits importants. Recordem: París, Roma, els dos partits amb el Chelsea de l'any passat i avui en són alguns dels molts exemples. I me n'alegro perquè és un porter no reconegut (no va a la selecció i no el premien mai quan els títols són subbjectius) i sovint criticat pels propis culés. Doncs a part del que ens ha salvat és un porter amb 3 lligues, 2 Champions i 2 trofeus Zamora (al porter menys golejat).
Pel que fa el Madrid ha demostrat una gran millora i que és un gran equip. Faltaria més! Superar al Madrid de l'any passat és fàcil sobretot quan et gastes 300 milions d'euros i comptes a les teves files amb exel-lents jugadors com Cristiano Ronaldo, jugador que hagués pogut ser decissiu avui, o Kaka. Del Madrid d'avui em preocupa que havent passat pel camp del Sevilla, At.Madrid i Barça i havent estat 2 mesos sense Ronaldo només està a 2 punts. També em preopcupa que aquest fet doni moral a l'equip. Per altra banda la part positiva es que sortir amb moral alta després d'una derrota i jugant contra 10 els pot produir l'efecte rebot.
El temps dirà.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Va ser un bon partit amb el que ens van fer patir!!se't va trobar a faltar!!!:)

Què t'anava a dir dijo...

si la gent avui estava optimista.

Josep Manel Laliga dijo...

A veure quan dura aquest estat de gràcia que ens volen vendre des de Madrid amb la renaixença de l'imperi blanc. Una renaixença que va acabar en derrota, per cert.
I això de marcar en els grans partits i contra equips grans... Que li diguin a l'Eto'o quan s'ha enfrontat contra el barça a la Champions. El problema potser és més de l'equip que t'envolta que no pas del jugador, no ?
Salut i Força Barça.