martes, 18 de mayo de 2010

Gràcies Barça per guanyar la lliga més meritòria de la història.

Segueixo amb consciència el Barça desde el maig de 1982, ara fa 28 anys. Jo en tenia 6 i aquell dia el Barça jugava la final de la Recopa d'Europa (2a competició més important que enfrontava a tots els campions de Copa) a Barcelona davant de l'Standard de Lieja. Aquella nit la recordo perquè estava amb febre i mal de coll però recordo aquell partit que vam guanyar per 2 a 1 com el primer de la meva vida.

Des d'aquell partit fins el maig de 1991 el Barça va guanyar en 9 anys 1 lliga, 3 copes del Rei, 2 recopes, 1 supercopa d'Espanya i 2 copes de la lliga (competició ja desapareguda a Espanya que era com la copa del Rei). Van ser 9 títols però només 1 lliga i en total 6 títols realment importants. Van ser temporades de mal joc, de decepcions com la de Sevilla, de només guanyar 3 partits a fora en tota la temporada, de jugadors dropos, de poquíssima cantera, de victòries espectaculars del Real Madrid, de fitxatges errats, etc.


Els culers nens d'aquella època ni en somnis imaginavem el que ara mateix tenim: 28 títols en 20 anys dels quals 21 considerats importants entre ells 3 Copes d'Europa mai assolides, equips amb un joc espectacular, fitxatges que rendeixen, molta i bona cantera, grans partits i victòries i jugadors deixant-se la pell.


Els que recordem aquella època ens fa sentir molt orgullosos el fet de guanyar la lliga més difícil de la història: hem guanyat superant a un segon classificat que ha fet 96 punts, a un rival que s'ha gastat el que mai ningú s'havia gastat, venint de un any d'haver-ho guanyat tot, superant la baixa d'Eto'o i el mal moment de Marquez i Henry, superant la falta d'adaptació de Txigrinski i Ibrahimovic, les lesions d'Iniesta i sobretot els ferotgíssims atacs desde Madrid amb absurdes acusacions de Villarato, etc. Precisament aquesta campanya antibarcelonista ha provocat un estímul extra a tota la parròquia blaugrana començant pels propis jugadors.
A més l'hem guanyat amb uns números de record: 99 punts, tan sols 1 derrota, pichichi de Messi amb 34 punts, Zamora de Valdés amb 24 canals i millor diferència de gols.
Els que vam passar gana futbolística amb el Barça ara gairebé no ens ho creiem.

Per molts anys i moltes gràcies.

1 comentario:

Josep Manel Laliga dijo...

Es pot dir més alt però no més clar.
Tota la raó del mon.
I que no pari la festa !!!