miércoles, 5 de mayo de 2010

Ibrahimovic, Bojan i Villa.

Ara és el moment de donar suport a Ibra. És molt fàcil està al costat d'un jugador quan les coses van bé. Però el suport que va rebre Zlatan el passat juliol quan va arribar ara el necessita per duplicat. A mi m'agrada. Reconec que probablement ha fet menys del que tots esperavem i que ha costat molts diners però hem de tenir en compte diferents factors: ha vingut a un equip amb un sistema absolutament diferent a qualsevol altre equip del món, ha arribat a un equip guanyador suplint a un altra gran davanter com l'Eto'o amb la qual cosa li ha suposat haver de superar un llistó molt alt, ha patit lesions jugant fins i tot mermat en certes ocasions i els arbitratges han estat molt a sobre d'ell pitant-li faltes pel sol fet de ser alt. Per altra banda recordar que ha fet molts gols (més de 20 en totes les competicions), n'ha fet de decisius (Madrid, Stuttgart, Arsenal) i ha donat moltíssimes assistències.
Jo tindria clar que hauria de continuar la propera temporada. A part de mèrits acumulats sóc partidari que tothom es mereix una 2a. oportunitat si un mateix ho vol.
Per altra banda estic molt content amb el moment que viu Bojan. Els que em coneixen ja saben que sempre he estat un afèrrim defensor del noi de Linyola. Cal recordar que només te 19 anys i és evident que és un jugador amb grans virtuts (gol, xut, velocitat, posició), a més és català, és fruït de la cantera, gens conflictiu (mai s'ha queixat de res quan ha estat temps sense jugar), no el convoca la sel.lecció (al igual que en Valdés, amb el desgast que això significa) i el més important: és un davanter absolutament diferent a Ibrahimovic, la qual cosa dóna molt de joc a l'hora d'afrontar els partits en funció del rival.
També tindria clar que continui la pròxima temporada.
El que també és molt bo es Villa. El davanter asturià del València ha demostrat sobradament la seva talla de golejador i de gran jugador mundial. Ara bé, jo no el fitxaria. Amb Bojan i Ibra tenim la davantera extraordinariament ben cuberta, a part que moltes vegades Messi també juga de davanter centre. Hem demostrat ser un èquip molt golejador, per tan no hi ha cap urgència en aquesta posició. A més, fitxar-lo per més de 30 milions d'euros que probablement costarà i tenint en compte que la propera temporada tindrà 29 anys fan que no cregui necessari el seu fitxatge. Una llàstima ,però, no haver-lo fitxat abans.
Penso que precisament la posició de davanter centre està sobradament coberta. Potser més val destinar recursos a reforçar les posicions de lateral dret o el mig del camp.

3 comentarios:

Josep Manel Laliga dijo...

Estic d'acord, em quedo amb Bojan i Ibra, però algú ha de ser prou intel·ligent per controlar la situació si es dona el cas que Bojan acabi sent titular indiscutible. El caràcter d'Ibra ja se sap com és...

Blai dijo...

Colta nen, i com extrem? jo al Bojan d'extrem no l'acabo de veure. No es pisha a ningú. Potser pagar massa pel Villa tampoc em semblaria bé. El que si que trobo necessari és un Cesc perquè tenim al Xavi amb uns quants anyets!!

Albert Recasens dijo...

Jo tampoc veig Bojan d'extrem, per això penso que no hem de tenir més de 2 davanters centres i amb els que tenim ja van bé. En tot cas Bojan pot jugar una mica escorat a la banda quan el rival no es tanca del tot. De fet ja hi va jugar a Tenerife i a Villareal amb bon joc i resultat.