domingo, 3 de octubre de 2010

Bojan.


Començaré dient que sóc pro-Bojan. És la meva debilitat futbolística. Però no per això deixo de reconèixer que Pedro, per exemple, ha fet millors partits i mèrits i potser no ha estat tan reconegut o mediàtic com en Bojan.

Hagués pogut parlar de Bojan quan el vent bufava a favor. Sense anar més lluny a finals de la temporada passada quan va fer gols decissius en l'últim terç de la lliga: contra l'Athtletic, el Tenerife (quan restaven 10 minuts amb empat), el golàs al camp del Vila-real, el gol al decissiu partit al camp del Sevilla o el "no-gol" que ens hagués portat a la final del Bernabéu contra l'Inter que l'arbitre va anul-lar rigorosament.

Però penso que el moment de parlar del noi de Linyola és ara quan hi ha una opinió desfavorable cada vegada més apreciable a l'entorn culé.

Molta gent ha deixat de creure en Bojan. Sigui perquè va començar força bé, perquè només tenia 17 anys o perquè es va crear la sensació de que seria el Raül culé, ara molta afició està desinflada.


A favor de Bojan diré moltes coses. Primer: no hem d'oblidar que tot just acaba de fer 20 anys, només 20! Segon: va debutar quan pitjor estava l'equip amb tan sols 17 anys. Tercer: Guardiola l'ha fet pencar i patir de debó deixant-lo a la banqueta moltíssimes vegades. Quart: s'ha hagut de jugar la titularitat davant de jugadors de la talla d'Eto'o, Ibrahimovic, Villa i Messi. Cinquè: quan ha jugat, moltes vegades ho ha fet en posicions que no és la seva com per exemple en els dos extrems. Sisè: juga en una posició on és molt difícil passar desapercebut: un partit sense marcar i molta gent ja el critica. Setè: com a golejador és molt fàcil caure en l'ansietat de marcar si es triga massa en no fer-ho. Vuitè: sempre que juga apareix en un moment o altra mostrant una exel.ent col.locació: avui sense anar més lluny ha fet un pal. Novè: ell confia molt en ell mateix. Sense anar més lluny aquest any no li ha tremolat el pols quan va triar portar l'exigent número 9 a l'esquena.

En contra de Bojan no diré res. Us ho deixo a les vostres mans...

Em queda la sensació que Bojan és sobretot víctima de l'ansietat i la poca paciència de la societat en la qual vivim. Aquesta poca paciència la podem veure en molts àmbits. A la Televisió, per exemple. Si una sèrie que està pensada en 13 capítols al tercer ja no funciona la retiren. En el món de la música quan hi ha un grup innovador és rebutjat a primeres de canvi sense esperar a ser acceptat. Podriem dir que en totes les tasques de la societat s'ha perdut el dret a la paciència i el dret a la oportunitat. Bé, en totes menys en la política, on aquí sí que la societat i el sistema hi té paciència.

Jo confio en Bojan. Perquè m'agrada i sobretot perquè Guardiola avui mateix ha dit que és un gran jugador. I si ho diu en Pep...

Aquesta temporada ho podrem comprobar, vist lo curta que és la plantilla i el desgast que acumula la plantilla barcelonista en Bojan tindrà els minuts necessaris per a demostrar la seva vàlua.

No hay comentarios: