jueves, 11 de marzo de 2010

Real Madrid o com els diners no ho compren tot.

La persona és l'únic animal que ensopega 2 vegades amb la mateixa pedra. Els diners no ho compren tot. Són refranys ben certs com tots els refranys. Però aquests refranys tenen la particularitat de que recorden, i molt, la història recent del Real Madrid.
Estic content que hagi perdut el Madrid. Potser no ho hauria d'estar perquè no ens hem d'alegrar de les desgràcies alienes però no hi puc fer més. També són les regles del joc i també és la salsa del futbol i de les rivalitats entre els equips.
Però aquesta vegada estic content més enllà de la rivalitat futbolística. Estic content perquè s'ha fet en part justícia a la situació futbolística actual. Portem un any d'assetjament madridista en contra el Barça en tots els sentits: minimitzar els 6 de 6 títols, acusar-nos d'ajudes arbitrals amb el famós "Villarato", matxacar constantment que el Barça no està bé, .... En comptes d'agafar exemple del que han fet Guardiola i la resta (mai cap declaració malsonant o prepotent, aposta per la cantera, respecte per a tots els rivals), ells s'han recreat en insistir en que Cristiano és molt millor que Messi (ho hauria de ser tenint en compte que han pagat 100 milions d'euros per Cristiano contra 0 euros en Messi), en Ramos dient que guanyarien 3 a 0 (no costa res dir, com Guardiola, que promet esforç al màxim, no títols) i d'altres exemples més.
En comptes d'analitzar els seus propis errors només s'han molestat a mirar els errors blaugranes. Podrien haver vist, per exemple que portaven 5 (ara ja 6) anys consecutius sense superar els 8ens de final amb 5 equips diferents! O podrien haver estudiat que aquest any només han guanyat 2 partits contra equips grans i tots 2 a l'últim minut: derrota amb el Barça, empat i derrota amb el Milan, derrota i victoria amb el Sevilla, derrota i empat amb el Lyon i victoria amb el Valencia.
En Florentino és el clar exemple de no aprendre ni d'altres clubs ni de temps passats. Es torna a gastar una milionada (270 milions d'euros en un any) i no aposta per la cantera (tenint com a mirall el Barça) i acaba fracassant com sempre.
Ara probablement cauran en un altre error: fer fora Pellegrini i no tenir paciència amb l'entrenador quan en la majoria d'equips que han marcat època s'ha tingut paciència amb l'entrenador.
Però per sobre de tot aquesta derrota és molt bona per 2 motius: per valorar nosaltres i sobretot el madridisme els 6 títols del Barça i per estar alerta aquest proper dimecres contra l'Stuttgart.
Esperem que no es cumpleixi aquell refrany que diu: "cuando las barbas del vecino veas cortar pon las tuyas a remojar"

1 comentario:

Josep Manel Laliga dijo...

Tens raó i per cert, molt bo el gag de Crackòvia d'ahir amb el Florentino i el Ramos menjant-se els diaris amb patates del que havien dit durant la setmana.
Que segueixin així de prepotents i de passada que la prensa de Madrid segueixi plorant, més que ajudar-los encara els perjudica.