sábado, 27 de marzo de 2010

Cruyff, president d'honor

Johan Cruyff ha estat nombrat president d'honor de Barça. El que està més clar d'aquesta decissió es que hi haurà pol-lèmica.
Els que troben injust aquest anomenament són gent que estan en contra de Cruyff si o si, faci el que faci. Són gent que sempre recorden la part negativa de l'holandès. Els seus enfrontaments amb Weisweiler, Núñez, el 4 a 0 d'Atenes, que no parla català, l'Angoy, Busquets pare, etc. Aquí hi trobariem els Nuñistes, en Sandro Rosell i algú més.
Els que troben just aquest anomenament defensen que en la seva època de jugador va fer guanyar una lliga després de 14 anys, el 0 a 5 i els seu tal-lent. De la seva època d'entrenador que va guanyar 4 lligues seguides, la primera Champions, descobrir jugadors com Stoitchcov, Laudrup, Guardiola, etc. l'aposta i estructura de la cantera i sobretot la seva filosofia de joc. De la època d'assessor de Laporta destaquen, una vegada més, la cantera i el joc més l'aposta per Riijkard, Guardiola o Begiristain i que tot plegat ha portat a guanyar 3 lligues i 2 champions més aconseguint, fins i tot, guanyar-ho tot en un any, fet inèdit en el futbol espanyol i pràcticament en el mundial. De les 19 lligues guanyades, en Johan ha tingut participació directa o indirecta en 7, igual que en les tres champions.
Finalment hi ha una tercera corrent d'opinió en la qual m'hi incloc on estem d'acord amb en Cruyff però que discrepem tan del nom de l'anomenament (potser és excessiu president d'honor tenint en compte que mai ha estat president i que sempre ha estat un treballador assalariat, potser hagués estat correcte buscar un altra nom) com del moment d'aquest ja que fa un tuf a oportunisme electoral i a l'hora de la veritat pot girar-se en contra de les intencions del president Laporta.
Sembla clar que Laporta ha portat una exel-lent tasca esportiva i econòmica però la branca social i popular ha estat, si més no, polèmica i discutible.
El temps dirà.

No hay comentarios: