miércoles, 21 de abril de 2010

Culpa nostra.

La culpa d'haver perdut 3-1 a Milà és només culpa nostra. Hem hagut d'afrontar una semifinal de la Champions (el campionat més important i difícil del món) amb una sèrie de dificultats afegides a les que ja comporta la pròpia competició. Anem per parts:

Venim de jugar dissabte contra l'Espanyol un partit superdur. L'Inter, en canvi, va jugar el divendres gràcies al beneplàcit de la lliga italiana. Resultat: un dia més de repós. Perquè no vam jugar contra l'Espanyol el divendres? Perquè tot i ser l'únic representant espanyol que juga la gran competició a l'Espanya futbolística no l'interessa que passem. Uns diran: es que dimecres vam jugar contra el Depor. Doncs resulta que la lliga italiana té exactament les mateixes jornades que l'espanyola, per tan aquí no hem sabut fer el calendari. Culpa de la Liga de Futbol Profesional? No! culpa nostra que no hem sabut ni revisar-ho ni demanar-ho ni queixar-nos.
Hem de fer un desplaçament de 1000 km amb autocar. Resultat: un altra dia menys de descans. (ja se que no passa res per anar en autocar, però hem de tenir en compte que ens enfrontem a altres jugadors d'èlit que estan molt ben preparats físicament i qualsevol detall és decissiu) Culpa del núbol? No! Culpa de la Uefa per no canviar el dia? No! Culpa nostra de no demanar-ho ni saber ni tan sols queixar-nos. Tan hagués costat jugar dimecres o dijous i passar el partit del Xerés a diumenge? No hagués costat gens. De fet quantes vegades s'han aplaçat grans esdeveniments per culpa d'algun fet d'última hora?
Ens toca un arbitre portuguès. Tenint en compte que l'entrenador de l'Inter també ho és i que el representant del club italià és,ni menys ni més, que en Figo no cal ser gaire mal pensat per saber que pot passar. Culpa de la Uefa? No! Culpa nostra! Per no saber queixar-nos o ni tan sols advertir-ho. Resultat: gol en contra en fora de joc, penal no pitat, targetes injustes i constant pèrdua de temps dels italians.
Sabeu perquè a Puyol li han tret una tarja injusta? Perquè 5 o 6 jugadors del Inter han rodejat al col-legiat després d'una protesta del català. Els jugadors del Barça tan sols l'han rodejat al final del partit quan ja no serveix de res.
Tot això és culpa nostra, però sobretot dels que no saben fer bé la seva feina, és a dir: els directius. Queda molt bé fer-se la foto pels carrers de Milà, etc. Però ells estan per vetllar per moltes coses però sobretot per aquest tipus de detalls que són tan o més decissius que un bon fitxatge o un bon plantejament de temporada.
Si a més hi sumem que potser per primera vegada en Guardiola no ha estat encertat (com és pot jugar una semifinal de Champions sense davanter centre nat més de 30 minuts i no aprofitar els 2 canvis que quedaven?, com pot jugar en Maxwell d'extrem?) doncs resultat final: 3-1 i gairebé adéu a la Champions.
En un any hi ha tres jugadors que trobem a faltar: l'Henry, l'Eto'o i l'Iniesta. Quasi res! El primer ha estat molt ben substituït per en Pedro però els altres dos no han tingut relleu ni amb fitxatges ni amb banqueta.
No cal anar tan de bon nen o pensar-se que som tan bons que tot ho superarem. Això és paga molt car.

3 comentarios:

Josep Manel Laliga dijo...

No siguis tan pessimista, home. Està clar que a Can Barça no hi ha ningú perfecte però tan malament no s'estan fent les coses. Imagina't una cosa, girem la truita. Durant tota la setmana els de fora de Catalunya estaran esperant l'eliminació del Barça i ho manipularan de manera que hi hagi la màxima pressió pel Barça, quina cara se'ls quedaria si dimecres que ve passa el Barça ? T'ho imagines ? Ara ens veuen fora, dimecres ja veurem.
No siguem victimistes abans d'hora que per fotre'ns pals ja hi ha els madrilenyos, esperem a final de temporada.

Anónimo dijo...

Recasens, no et pensis que posant el Bojan haguessim guanyat el partit!!!!

Dimecres que ve, "la gran machada al Camp Nou". Si alguna cosa no podem retreure a aquest equip i al Guardiola és donar la cara sempre i tirar endavant en els pitjors moments. Per tant dimecres tots a l'estadi, ja quedarem, i a demsotrar que el bon futbol sempre té recompensa.

Visca el Barça ara més que mai.

Albert Recasens dijo...

@Josep Manel
No em consider-ho ni pessimista ni penso que les coses es facin malament. De fet només cal que repassis els meus posts sobre el Barça i veuràs que no m'he cansat de repetir que com ara mai, etc.
Però precisament perquè tothom ens té ganes s'ha d'anar més en compte amb aquests detalls i no deixar-ne passar ni un. En canvi aquí, en aquesta ocasió, els hem deixat passar tots.

@anònim
És evident que mai se sap que hagués passat, però no puc entendre que amb la necessitat de fer gol el Maxwell davant sigui millor sol-lució que qualsevol dels davanters que estan a la banqueta sobretot tenint en compte que quedaven 2 canvis

I si, aquest equip mereix tota la confiança, respecte i perdó com per criticar-lo amb anys. Però anem amb compte: a ningú li interessa que arribem ala final: ni a la Uefa (no els agrada repetir d'equip), ni a la ciutat de Madrid (a nivell de seguretat és tot un repte controlar 30.000 culés celebrant-ho per Madrid) ni a Florentino (no oblidem la influència que té).
Només ens queda el bon futbol i la gent que ens apoia gràcies a aquesta idea. I només per aquesta idea val la pena intentar-ho.